Proza & Beleving

Beleving & Advies

Zoals in elke inhoudstafel, geef ik ook titels en ondertitels aan hoofdstukken. Met een knipoog naar ironie, beeldspraak en dubbelzinnigheid.

“Family Business” – “Ik sta op mijn strepen”

“….. een super creatief toch simpel idee om het eens anders aan te pakken qua nummering. Toen begreep ik het, het was geen streepjescode, het waren de strepen opgesplitst met eerst het aantal strepen voor het verdieping en vervolgens van de nummer van de kamer. Maar bij mij klopte er iets  niet. Ik vergeleek en ging heel de gang door om lijntjes te tellen. Op elke deur behalve op de mijne stonden er voor het cijfer 8, ook acht strepen. Op mijn kamerdeur waren ze er eentje vergeten, er staan dus 7 strepen voor het cijfer 8 en vervolgens 3 strepen voor het cijfer 3.”  (Burlington ***, Oostende)

 

“Verrassend uit de hoek” – “Klare taal”

“Het menuboekje is zeer aantrekkelijk om te lezen, de verwoording, de compositie, … alles is aanwezig. Maar wie leest het boekje tot de achterkant? Mocht ik in de lokale boekhandel staan, ja dan lees ik quasi altijd de achterflap, daar ik dan 100% weet of het boek meegaat of in het rek blijft staan.  Op de achterkant verwijzen naar Facebook en mensen om een ‘Like’ vragen is misschien niet zo handig.  Daar het menuboekje ook niet op de tafel blijft liggen, is het aangewezen om de vraag voor een ‘like’ ook nog ergens anders te vermelden… bijvoorbeeld op het Suggestiebord. Zo ziet iedereen het, terwijl ze het paswoord nodig hebben voor hun surfpraktijken.”

“Het uithangbord”

“Het publiek mag dan misschien wel divers zijn, toch begrijpt niet iedereen het hedendaagse jargon van ‘Ristretto’, ‘Lungo’ en ‘Doppio’. Mooie benamingen die ik zeker eens zal Googelen om mee te zijn met de koffiecultuur van 2017.”  (Lunch/Tearoom Achiel, Brugge)

 

“The A-List” – “I love it when it all comes together!”

“Met een zakelijk publiek tijdens de week en toeristen in het weekend, begrijp ik dat ‘Fanta’ een bekendere naam is dan San Pelligrino Aranciata maar deze laatste staat in de ijskast niet Fanta. Tevens is het aangewezen om ook de houdbaarheidsdata in het oog te houden, want die ….. .”

“De belangrijkste maaltijd van de dag”

“Als een aangemeerd schip dat voor anker ligt in de haven, staat het ontbijtbuffet te wachten op haar gasten. Met twee schoorstenen als pilaren, waartussen een kleurrijk aanbod van allerhande producten mooi geëtaleerd staat opgesteld….. .”

“En een boei die fungeerde als theestation, vond iedereen hier zijn goesting. Is het nu voor een builtje of losse thee, of zelfs een tasje koffie, keuze in overvloed. Als theedrinker was ik heel blij met het instructieknopje op de machine, die me aangaf dat 1x drukken voldoende was. Ik kon me dan ook al levendig voorstellen, dat men uit ontwakend-ongeduld meerdere keren op het knopje zou drukken met alle gevolgen van dien.” (Hotel ****, Belgische Kust)